Halvejsstatus ved Ungdoms EM

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Ungdoms EM 2024, som afholdes i Malmø, har rundet dag 5, og først nu her til aften er de sidste holdkampe blevet færdigspillet i holdturneringen. Som nævnt i et tidligere indlæg har Virum tre spillere med:

  • Emma Vendelbo (U19)
  • Sally Lou (U15)
  • Emil Hasselbalch (U15)

U19 Team. Emma spillede på hold med Maja Hansen, Mille Stoffregen, Emma og Sofie Eckeroth. Der blev spillet mange holdkampe, da der spilles om næsten alle placeringer. Overordnet set klarede holdet sig rigtig, rigtig godt. Særligt i de vigtige puljekampe, hvor holdet vandt alle deres kampe og dermed puljen. Her ikke mindst over det seedet hold fra Østrig var en positiv og stærk overraskelse. Kampen efter puljen var meget vigtig, da en sejr her kunne sende holdet ind i kampen med de 16 seedede hold og dermed en reel kamp om mesterskabet. Holdet leverede på øverste hylde og vandt play-off kampen om at gå i 1/8-delsfinalen mod England. Så sikkert som 3-0! Meget flot. Herfra blev det svært med et nederlag mod senere semifinalist Tyskland på 3-0. Derefter et knebent nederlag på 3-2 til Bulgarien om 9.-12. pladsen, efterfulgt af 3-0 nederlag til Tyrkiet om 13.-14. pladsen, og et knebent nederlag på 3-2 til Kroatien om 15.-16. pladsen. Dermed en ikke desto mindre flot 16. plads til U19-pigerne!  

U15 Team. Sally Lou spillede sammen med Filippa Mickelborg og Stella Rosenmeier. Pigerne klarede det godt i puljen, hvor de vandt tre holdkampe og tabte en enkelt til Letland. Lidt uheldigt falder puljespillet ikke ud til pigerne, som ender med en tredjeplads i puljen, hvilket gør at de skal spille om de nederst placeringer 25.-33. Her viser pigerne dog at de godt kunne have været med i spillet om højere placeringer. I et nyt gruppespil vinder de 4 ud af 4 holdkampe, og skal derfor spille om den højest mulige placering 25.-26. plads. Her taber holdet dog 3-0 til Slovenien. Men bemærkelsesværdig er det alligevel at holdet sådan set kun taber to ud af syv holdkampe i holdturneringen, men alligevel ender som nr. 26 ud af 33 hold. Men stort tillykke til holdet. 

 

U15 Team. I denne holdturnering spillede Virums Emil Hasselbalch sammen med Malik Severinsen og Marcus Jensen. Holdet var i pulje med Estland og Serbien. De vandt begge kampe henholdsvis 3-0 og 3-1. En god start for holdet, som dernæst skulle spille play-off kamp i 1/16 finalen. Her var holdet meget spændte på lodtrækningen, som var ret afgørende for om der skulle spilles med i top-16 eller videre ned. Holdet trak Belgien, som nok var den stærkeste modstander de kunne trække. Ikke desto mindre gjorde danskerne modstand. Nogle tætte single udmøntede sig dog til belgisk favør og drengene måtte erkende et 1-3 nederlag. Så handlede det om placeringerne 16 og opad. I en pulje mod først Moldova, som slog danskerne 3-1 og Luxembourg, som hev en tæt 3-2 sejr hjem mod danskerne. Det betød at danskerne skulle møde Norge om 25. plads. Her vinder Danmark en god sejr på 3-0 og bliver således nr. 25 ud af 38 hold, hvilket er lovende ift. at to af holdets drenge – Emil og Malik – har et år mere i U15 rækken. Emil/Malik udmærkede sig i øvrigt ved at vinde alle deres doubler. 

 

Dertil kan det nævnes at i U19-rækken for drenge blev Danmark nr. 30. Holdturneringen er således slut og onsdag den 17. juli starter nye rækker. Alle er i ilden i single, mixdouble og double – videre held og lykke til Virumspillerne og de øvrige danskere.