2 x bronze til Tjekkiet Open!

Morten Hasselbalch Ukategoriseret Skriv en kommentar

Virums to ungdomslandsholdsspillere Emil Hasselbalch (årgang 2010) og Sally Lou (årgang 2009) er med landsholdet til Tjekkiet Open 2024. Holdturneringen er netop overstået og Danmark vandt 2 bronzemedaljer med Emil og Sally på holdene.

For fire uger siden var Emil til Serbien Open, hvor han sammen med Malik Severinsen vandt en flot sølvmedalje. Makkerparret var igen klar, men feltet var noget stærkere i Tjekkiet, så ambitionerne var lidt mere dæmpet. Emil/Malik kom lidt skidt fra start med et 0-3 nederlag til Sverige2. Men derfra fik drengene løsnet op og blev bedre og bedre. Herefter blev det til 3-0 over Kroatien, Grækenland, Østrig og ikke mindst Tyskland. I den sidste kamp skulle det danske par møde Tjekkiet, som indtil videre ikke havde tabt nogen holdkampe og endda slået Sverige2 3-0. Men drengene gik til stålet og vandt holdkampen 2-1. Tjekkiet vandt imidlertid alligevel puljen (der var to puljer) med én enkelt kamp mere end Danmark og gik således videre til finalen. Ærgerligt, men drengene havde ikke tabt modet og var klar til kampen om 3. pladsen mod nr. 2 fra den anden puljen, som var Sverige1 (Emil Ellemann og Albin Ingestrøm). Malik starter ud mod Ellemann og kommer bagud 0-2, men på mirakuløs vis får Malik vendt kampen og vinder 14-12 i 5. sæt. Så var det Emils tur mod Albin. Emil kommer bagud 0-1, men spiller klogt og vinder stærkt 3-1. Sejren var i hus – medaljen sikret. Men det danske par sømmer sejren fast med en 3-2 sejr i doublen. 3-0 over svenskerne. Stort tillykke med 3. pladsen!

Sådan så det ud da Emil på Live-TV sikrede Danmark sejren efter et godt forarbejde af Malik i første kamp.

Virums Sally Lou var på hold sammen med Stella Rosenmeier og Filippa Mickelborg. Det har de været før og kender hinanden godt. De skiftede til at spille singler, men Filippa og Stella var fast doublepar. I denne holdturnering var det alle mod alle. I alt 7 holdkampe ventede. I første runde kom Danmark skidt fra start med et klart 0-3 nederlag til Grækenland.  Anden runde var mod en af favoritterne, Rumænien. Her gjorde danskerne det godt, men et meget knebent nederlag for Sally med 11-9 i femte gjorde at holdkampen tippede til Rumænerne med 2-1. Men herfra gik det markant fremad. 3-0 mod Holland, hvor bl.a. Sally hev en tæt 5-sætter hjem. I næste runde var det Schweiz som stod for skud. 3-0 igen – denne gang uden Sally på holdet. Næste kamp var 2-1 til Danmark over Tjekkiet3 med en sluttelig 3-2 sejr i doublen. Herefter en vanvittig sejr mod Tjekkiet1 med 2-1. Igen var det doublen der sikrede Danmark den afgørende sejr. Med 14-12 i 5. sæt! Til sidst kunne Danmark slå bronzemedaljen fast med en 2-1 sejr over Tjekkiet2. Stort tillykke med bronze!

Turneringen fortsætter frem til søndag, hvor der både er single og mixdouble på programmet. Emil og Sally spiller desuden sammen. Held og lykke til spillerne.